Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Nu inceta sa te minunezi in fiecare zi. Iti propun un exercitiu de ‘meditatie urbana’: Priveste! Asculta! Atinge! Miroase!

2 Comments

 

yoga child

Draga copac,

Daca  mintea ta este  rasnita ganduri este greu sa te mai minunezi de ceea ce  este in jurul tau.

Gandeste-te la copii, de cate ori se minuneaza in fiecare zi, cata atentie acorda detaliior, cate intrebari isi pun privind natura si cat de entuziasmati traiesc fiecare clipa! Gandeste-te cat de insetati sunt de viata cand ies afara in strada  sau in parc si cat de fericiti sunt! Gandeste-te cat de ancorati sunt in momentul prezent!

Noi suntem atat de pierduti in ganduri incat de multe ori ne intrebam de ce intram   intr-un cos de gunoi sau in perete.

Iti propun un exercitiu de “meditatie urbana” foarte simplu  in care vei incerca sa privesti prin ochii unui copil, sa nu te mai uiti in jos incruntat atunci cand iesi in lume si sa te aventurezi in tot ceea ce este in jurul tau.

La un moment dat, cand ai timp si dispozitie, de preferabil dimineata, iesi afara 10 minute in strada  sau in natura. Lasa-ti telefonul, tigarile, prietenii, si  iesi singur, doar tu cu tine.

Acum, experimenteaza tot ceea ce este in jurul tau.

 Priveste!

Asculta!

Atinge!

Miroase!

Dar nu o face doar ca  pe un task. Acorda toata  atentia pentru  tot ceea ce te inconjoara. Poate, vei vedea un porumbel pe acoperis care pare ca- ti zambeste, sau un strop de ploaie pe geamul unei oglinzi. Poate vei asculta ciripitul pasarelelor printre claxoanele din trafic, sau adierea vantului.  Poate vei simti  pamantul moale sub picioare dupa o ploaie torentiala  sau  poate  denivelarile din asfalt. Sau poate vei trece pe langa  patiseria din colt si vei adulmeca  mirosul croissantelor proaspete .

Respira adanc intre timp, si de fiecare data cand un gand negativ sau inutil  iti va strabate mintea, alunga-l si focuseaza-te pe simturi.

Azi sunt recunoscatoare pentru ca am cunoscut un copil care m-a invatat lucrurile astea.

Tu pentru ce esti recunoscator azi?

poza: copil cambodian

muzica: birds songs

inspirata de : un copil

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

2 thoughts on “Nu inceta sa te minunezi in fiecare zi. Iti propun un exercitiu de ‘meditatie urbana’: Priveste! Asculta! Atinge! Miroase!

  1. Multumesc ca existi si ca te-am gasit.
    Sa nu dispari niciodata.

  2. Multumesc mai multor voci, ca si a ta;) care mi -au dat de inteles ca fac bine ceea ce fac, si ca datorita chemarii voastre am crescut peste noapte. Te imbratisez!

    Sent from my iPhone

    >

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.