Suntuncopac

Suntuncopac si sunt aici pentru tine la studioul meu

Cioplitorul in piatra

Leave a comment

yoga_rocks

 

Draga Copac,

Astazi vreau sa-ti spun o poveste japoneza despre cioplitorul in piatra.

A fost odata un om care cioplea piatra ; munca lui era grea si istovitoare, platita cam prost, si nu prea  era multumit.

Asa ca intr-o zi isi spuse : »As vrea sa fiu atat de bogat, incat sa odihnesc acum pe un divan cu o cuvertura de matase ». Atunci un inger a coborat din cer si i-a spus : « Esti ce ai spus !».

Si omul s-a pomenit bogat, dar pe langa el a trecut regele cu un alai de calareti, si o umbrela de soare din aur, si lui ii era atat ciuda ca nu avea si el o umbrela de aur deasupra capului, asa ca a oftat si a zis : »As vrea sa fiu rege! ». Iar ingerul s-a pogorat din cer si i-a zis : » Esti ce ai spus ! ».

Asa ca cioplitorul s-a pomenit rege, si stand el cu umbrela de aur deasupa capului si-a dat seama ca tot nemultumit e, il ardea prea rau soarele, asa ca a cerut sa fie soare ! Ingerul a venit si i-a zis : « Esti  ce ai spus !».

Asa ca regele  s-a facut soare si a inceput sa parjoleasca pamantul in dreapta si in stanga pana cand s-a enervat pe un nor care ii statea in cale, asa ca si-a propus sa fie nor.

S-a transformat in nor, s-a pus intre soare si pamant s-a scuturat intr-o ploaie mare  care a facut raurile sa se umfle , si astfel a distrus ogoarele si recoltele. Dar a ajuns la o stanca si ea nu a cedat in fata puterii lui .Atunci a strigat : » Stanca asta este mai puternica ca mine, as vrea sa fiu o stanca ! ». Si atunci ingerul a venit si i-a zis : «  Esti ce ai spus !»

Si intr- o zi a venit un om cu o dalta si un ciocan si a inceput sa ciopleasca in stanca si atunci stanca se intreaba : « Cum se face ca omul asta are o putere care o intrece pe a mea ? »

Atunci suparat spune : « Sunt mai slab decat el, vreau sa fiu acest om ! ».

Si stanca s-a prefacut in cioplitor in piatra, acelasi om care a fost la inceput , si de atunci a muncit din greu dar multumit.

Morala ar fi ca roata se intoarce. A facut o tura completa, a inchis un cerc.Tanjim dupa ceva , el se realizeaza si cand se realizeaza tot nu suntem multumiti. Si doar intr-un final ne dam seama ca nu trebuie sa avem mult ca sa fim fericiti.

Eu astazi sunt recunoascatoare pentru ca sunt constienta ca in viata nu poti sa le ai pe toate, dar sta in puterea noastra sa facem din fiecare cioplitura o arta. 

 Tu pentru ce esti recunoscator azi ?

yoga pose: lotus

muzica: tibetan singing bowls

inspirata de Osho: Bucuria lucrurilor simple

Author: suntuncopac

Suntuncopac si-mi place sa vorbesc despre asta! www.suntuncopac.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.