Eveniment YOGA FUN pentru copii si parinti, 5 iulie, Roaba de cultura-Herastrau

foto: Victor Vido

Draga copac,

Societatea ne impinge sa credem ca putem cumpara fericirea copilului nostru: cea mai tropicala bona, programe after-hours care de care mai sofisticate, scoli si gradinite internationale, gadgeturi de ultima generatie, haine de firma si jucarii scumpe. Totusi, fericirea unui copil nu este in cosul de cumparaturi. Fiecare parinte isi doreste ca al lui copil sa fie fericit este evident, dar totusi, fericirea inteleasa de un copil poate fi total diferita fata de fericirea perceputa de noi adultii. Fericirea unui copil consta in primul rand in timpul petrecut in sanul familiei, in care primeste iubire, atentie, atentie si respect.

Drumul unui adult este influentat puternic de calatoria in uter si primii ani in viata, in care parintele are un rol extrem de important si poate influenta semnificativ potentialul creativ, emotional, mental, spiritual. Pe atat de simplu: copiii vostri vor atentia voastra, vor sa va jucati cu ei, sa le vorbiti, sa ii luati in seama, sa ii respectati si sa ii iubiti prin prezenta voastra.

Pornind de la aceasta idee, Copacu’ impreuna cu un alt copac de aici din Livada -Octavia (vezi povestea Octaviei aici), s-au gandit sa va ofere un prilej, prin care sa petreceti timp de calitate cu copilul vostru, in cel mai amuzant, armonios si interactiv mod: yoga FUN family.

Octavia, educator de profesie, este certificata si in Yoga pentru copii in Thailanda, la una din cele mai bune scoli de profil din lume.  Despre clasele de yoga pentru copii, tinute de Octavia, vezi detalii aici: Aloha Kids

Asa ca va invitam impreuna cu copilul/copiii vostru/i, duminica, 5 iulie ora 10.00, la Roaba de cultura-Herastrau, la o clasa de Yoga FUN Family, sa facem sport si ne distram impreuna. Participarea la clasa va avea loc pe perechi (mama-copil, tata-copil), si se adreseaza parintilor si copiilor cu varste cuprinse intre 3-7 ani.

Am pregatit impreuna o sumedenie de jocuri, dansuri si exercitii pentru voi si copiii vostri.

Despre Yoga pentru copii:

Gimnastica, inot, dansuri, arte martiale, basket etc sunt toate niste alegeri pe care parintii le fac pentru fizicul copiilor lor. Yoga face diferenta fiind o stiinta straveche, care ajuta la crearea unei stari de bine prin dezvoltarea constientei in corp si minte.
Yoga pt copii se practica intr-un mod distractiv pentru ca ei sa-si dezvolte abilitatiile cu placere intr-un mediu non-competitiv.
Traim intr-un mediu in care se pune presiune inca de la o varsta frageda, ceea ce duce la pierderea increderii in sine si la judecata aspra. Yoga este un remediu deoarece nu exista judecata la adresa pozitiilor/asane/ipostaze sau la modul in care jocurile se desfasoara. A face o pozitie “perfecta” nu este scopul care hraneste puterea interioara si acceptarea de sine.
Aceasta atmosfera destinsa incurajeaza copii sa se relaxeze si sa se distreze in timp ce dezvolta nu numai putere, coordonare, flexibilitate si echilibru, dar si gradul de constientizare a corpului, sa se concentreze mai bine si le ofera incredere si acceptare de sine.
In timpul unei clase se creaza o balanta intre spontaneitate si structura, astfel incat copiii sa invete sa asculte de ei insasi si unul de celalalt, precum si a se exprima creativ, fapt care duce la respect, singura regula care exista!!!
Clasele se bazeaza pe :
– povesti
– muzica
– jocuri
– ipostaze/asane/pozitii
– calatorii magice – in jurul lumii unde vor invata despre locuri si culturi diferite. Majoritatea pozitiilor sunt de animale, ceea ce ne ajuta sa invatam despre habitatul lor dar si despre specii pe cale de disparitie sau specii pe care in Romania/Europa nu le gasim.
Yoga este o practica holistica cu un focus interior cat si exterior, dar cel mai important Yoga pt copii inseamna distractie!

Aici aveti cateva filmulete de prezentare pentru o idee despre ce inseamna Yoga pentru copii:

Sau aici de la clasele Octaviei.

Participarea la eveniment este gratuita. Va rugam sa veniti cu 10-15 minute inainte, sa aduceti o paturica sau un izopren si o sticluta de apa pentru hidratare.

Nu in ultimul rand, sa veniti cu zambetul pe buze si cu dispozitie sa ne distram ca in copilarie, alaturi de copiii nostri.

Evenimentul va dura aproximativ 80 de minute.

Dati de veste in tara! Inscrierile se fac pe facebookul copacului si pe mail la suntuncopac@gmail.com.

Va asteptam cu drag!

Copacu ‘ si Octavia ❤

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.