Vulnerabilitatea inseamna putere

 

1175522_10151831765793147_1219555926_n

Draga Copac,

“Sa iubesti inseamna sa fii vulnerabil. Iubeste orice si inima ta va fi ranita si eventual sparta. Daca doresti sa o pastrezi intacta, nu trebuie sa o dai nimanui, nici macar unui animal. Poti sa o tii ocupata cu hobby-uri si tot felul de lucruri de lux, evita toate angajamentele. Poti sa o pui in siguranta intr-o cutie a egoismului. Dar in aceasta cutie, in siguranta, de nepatruns, fara aer inima se va schimba. Nu va fi rupta dar ea va deveni de neatins, impenetrabila iremediabil. A iubi inseamna sa fii vulnerabil.” C. S. Lewis
Evident nu as sfatui niciodata, pe nimeni sa isi ascunda inima, indiferent de consecinte. O inima care bate pentru ceva, cineva, o inima deschisa care iubeste este ce sustin si eu cred ca doar așa putem creste, putem evolua.

Vulnerabilitatea are mai multe beneficii.

In primul rand te pune fata in fata cu memoriile tale. Lucrurile din trecut care te afecteaza in prezent pentru ca le cari in bagajul tau. Sa iti dai voie sa fii vulnerabil, sa-ti privesti amintirile dureroase de care te ascunzi, poate fi cel mai bun lucru pe care il faci pentru viata ta. Prinvindu-le in ochi iti dai voie sa realizezi lectiile pe care acestea vor sa le aduca, sa le accepti, sa vezi ce poti face ca sa nu te mai afecteze pe viitor si sa iti dai voie sa te eliberezi si sa treci mai departe.

Vulnerabilitatea te ajuta de asemenea sa empatizezi cu ceilalti. Iti permite sa te pui in papucii celuilalt care poate te scoate din minti si sa vezi lucrurile si din perspectiva sa. Sa ii intelegi motivele si sa iti explicit de ce se poarta intr-un anumit fel. Dar mai ales te poate ajuta sa realizezi ca lumea nu se invarte in jurul tau, empatia iti arata ca uneori unii oameni se poarta cum se poarta, pentru ca trec prin niste suferinte greu de imaginat.

In acelasi timp vulnerabilitatea iti intareste legatura cu partenerul de viata (sau cu cei apropiati). De cate ori orgoliile nu ne-au indepartat de persoana pe care o iubim cel mai mult si ne-au impins intr-un razboi cand de fapt tot ce voiam este sa iubim si sa fim iubiti? Vulnerabilitatea iti da voie sa distrugi toate barierele. Ne e teama uneori sa ne prezentam fricile si sa ne aratam asa cum suntem de fapt, pentru ca este posibil sa fim judecati, parasiti… ce pot sa iti spun din proprie experienta este faptul ca aceste lucruri oricum ies la iveala mai devreme sau mai tarziu. Nu crezi ca cel mai bine ar fi sa te prezinti autentic si sa spui ce simti, daca tot intentionezi sa-ti petreci viitorul cu persoana respectiva?

Vulnerabilitatea ne umanizeaza, ne ajuta sa experimentam viata la o intensitate diferita, ne este de folos pentru ca ne invatam lectiile mai repede si nu le mai repetam la infinit. Vulnerabilitatea inseamna de fapt puterea de a ne arunca in viata cu inima si bratele deschise.

La clasele mele de yoga punem accent pe deschiderea inimii pentru a primi si a darui cat mai multa iubire.
Tot aici ne vindecam ranile si constatam ca o inima ranita este o inima mai puternica.
Da, vulnerabilitatea poate aduce suferinta dar aduce si putere la pachet.
Daca simti ca acest mesaj este pentru tine, te astept cu drag la clasele mele de Yoga de la Studio, daca doresti sa lucram impreuna pe nevoile tale specifice pot ghida parinții in aceasta calatorie in cadrul sedintelor private.
Namaste! 🙏

Response

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.