E ok sa fii “Selfish”!

DSC_0476Draga copacel,

am tot auzit de la oameni: “Prefer sa sufar eu decat sa fac pe cineva sa sufere.”/ “Mereu ma pun pe mine pe ultimul loc, iubitul meu e pe primul loc, copiii mei sunt pe primul loc.”/ “Nu am timp de mine, sa imi ofer lucuri am alte prioritati!” / “In iubire dau toata puterea asupra mea partenerului meu.”

          Esther Hicks spunea ca lumea o acuza ca preda  “selfishness” si ea a raspuns amuzata: “Logic ca predau “selfishness”. “Selfishness” (Self – Sine in engleza) inseamna sa fii aliniat emotional cu sinele si ca sa faci asta trebuie sa stii cu adevarat cine este Self – Self este Sursa, energia pozitiva, Self este sanatos, stie ce vrea, Self iubeste viata si cand tu esti Selfish te manifesti asa cum esti, atunci cand esti destul de Selfish – te porti fix asa cum simti. Oamenii spun “Oh, ești atât de Selfish iti faci pe plac tie!” si de fapt vor sa spuna: “Ar trebui sa imi faci pe plac mie!” Tu esti egoist pentru ca iti faci pe plac tie, dar eu nu sunt egoist pentru ca vreau ca tu sa imi faci pe plac mie?!”

         Cand privesti lucrurile din aceasta perspectiva realizezi cat de mult conteaza de fapt sa ne punem pe primul loc. Atunci cand suntem conectati la sine, la ceea ce ne dorim cu adevarat, cand am investit suficient timp in cunoasterea de sine, cand ne ascultam cu adevarat pe noi, cand ne ascultam cu adevarat inima abia atunci putem spune ca oferim din inima. Sacrificiul de sine nu ajuta pe nimeni.

        Ne daruim pe noi ca sa primim ceva in schimb, ne daruim pe noi ca sa ni se ridice o statuie sau daruim din placerea de a darui? Cred ca atunci cand ne iubim suficient si suntem ceea ce altii pot denumi “Selfish” putem sa intelegem nevoia de libertate a celorlalti, ii intelegem cu adevarat pe ceilalti, pentru ca ne intelegem cu adevarat pe noi.

        Orice vrem sa daruim – iubire, lucruri, intelegere, trebuie sa le avem noi mai intai, nu avem cum sa oferim celorlalti cu adevarat daca nu stim sa ni le oferim noua prima data.

         Egosmul este diferenta dintre sacrificiul de sine si daruirea de sine. O pauza de o ora, un retreat de un weekend, o carte buna citita, un ceai in care preferam doar compania noastra, un film bun sunt lucruri care ne incarca de energie si ne ajuta sa avem si mai mult de daruit celorlalti.

          Da, este bine sa fim “selfish” pentru ca doar astfel putem sa daruim din preaplinul nostru, autentic, pentru ca vrem si nu pentru ca “trebuie”.

         Namaste!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.