DE LA EGO LA SINE de Adrian 

suntuncopac
draga copac,
Adrian este noul prieten al copacilor, iubitor de viata,  story teller si profesor de Tao Yoga. Un suflet deschis si bland, imparte cu tine in articolul de mai jos  cum ajunge de la Ego la Sine. Pe Adrian il poti gasi  aici  si ocazional si in casa copacilor, de exemplu pe 13 iulie de la 19.00,  pregatim o frumoasa clasa de yoga pentru coracon’ pentru atragerea / trezirea sufletelor pereche, detalii aici.
DE LA EGO LA SINE de Adrian
 Ego-ul este acea parte din noi care își caută în permanență o indentitate. Dacă această ”personalitate” nu este împlinită în funcție de așteptări, dorințe, intenții, aspirații credințe ”așa nu” sau ”așa da”, atunci este nemulțumit. Iar pentru că acest lucru este imposibil, omul egotic exprimentează nemulțumirea îmbătându-se cu iluzii.
Natura, Dumnezeu, Tao a făcut în așa fel încât oamenii să își oglindească părțile obscure, de umbră, dar și pe cele elevate de lumină în scopul autocunoașterii. În virtutea acestui fapt: OAMENII DE LÂNGĂ tine sunt cea mai mare comoară a ta. Este valabilă și RECIPROCA.
Datorită lor trăiești, mânânci, gândești, vorbești, ei te-au integrat, te-au ajutat să ființezi. Recunoștința este inevitabilă, altfel rămâneai un om al junglei, orientat doar spre emoțiile primare.
Sinele are deja o identitate (neutră) și vine cu întreaga înțelepciune a big bang-ului în spate. Nu mai are nimic de căutat, nimic de găsit, nimic de crezut. El ”este”.
# nu este ușor să crezi că totul depinde de tine
# da, libertatea poate fi o povară imensă
# da, ți este greu să crezi că războiul este o parte din tine
# da, nu-i ușor să vezi că TU ai creat această realitate.

Și totuși, ce ai de făcut?

  • Acceptă-te pe tine însuți cu bune și cu rele.
  • Asumă-ți viața pe care o ai.

#1 Asigură-te că ești oglindă

… acesta este exercițiul cel mai înalt al conștiinței. Funcționează precum o oglindă care proiectează în afară tot ceea ce este înăuntru. Se poate reflecta în absolut orice, rocă, om, floare, pom. Pentru asta este nevoie de EMPATIE!

#2 Fii tu însuți

Ca sa poți fii tu însuți ai nevoie de relaxare, bună dispoziție și de poftă de viață. Ca să simți asta, ai nevoie de practică spirituală. Cultivă așadar energia yuan qi, a neutralității și compasiunii și îți garantez că la numai o lună de practică vei simți profund schimbările în atitudinea ta dar și la nivelul calității relațiilor cu oamenii din jurul tău.

#3 Lasă grijile, trăiește!

Vei avea griji mereu, ține doar de perspectivă. Este un doar shift de percepție. Într-unul ai grijile (#nr.1) , iar obiectivul este rezolvarea lor, astfel, viața rămâne în plan secund, pentru că numai după ce vor trece problemele, te vei putea bucura și tu de viață. Și totuși, aceeași viață ți-a demonstrat că nu ai dreptate! Că după ce o grijă a trecut, a apărut o alta. Așadar, PUNE VIAȚA PE PRIMUL LOC!

#5 Dă-ți voie să mai greșești

Ideea este că greșești oricum, doar că de data asta nu te mai victimiza atât și vei înceta mai repede cu lamentările și părerile de rău.

#6 dă-ți voie să nu știi… nimic! 

Universul ăsta este atât de vast, de ce ai reduce totul la tine? Sunt atâtea informații care îți lipsesc, relaxează-te, nu e nimic rău în a nu știi. Cunoașterea rațională poate fi atât de limitată… Așadar, lasă omnisciența, bucură-i pe ceilalți cu.. prezența! Și nu orice fel de prezență, ci una conștientă.

#7 Iubește și… fă ce vrei tu! 

fără iubire suntem ”alame sunătoare”, acrobați care fac sex fără sentiment, oameni care muncesc că să supraviețuiască. Iubește și vei munci cu pasiune, vei simți ce înseamnă să faci dragoste, nu sex, vei trăi cu fiecare celulă conectat la Forța Nevăzută a Vieții.

#8 Ai încredere în Viață!

Viața nu este separată de tine, ești o parte din ea. Dă-i voie să își scrie poeziile în ființa ta, las-o să șoptească, să se manifeste în formele ei cele mai elevate.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.