Sa iubesti inseamna sa fii vulnerabil

 

draga copac,

deseori aud de la copacei “nu mai vin la tine la clase ca ma faci sa plang si nu vreau sa ma fac de rusine“! Este adevarat ca yoga sapa bine in emotiile captive, dar daca nici la yoga nu avem curaj sa ne deschidem si sa ni le vindecam atunci unde? La clase le invat fetele sa fie puternice plangand dar si razand, deschizandu-se, impartasind ceea ce simt, relaxandu-se in “acum”,  onorand fiecare traire. Ne -am saturat de mastile purtate pana acum, de pretentiile societatii de a fi intr-un fel, de armurile si zidurile puse copiind mai mult paternul masculin.
Sa iubesti inseamna sa fii vulnerabil. Iubeste orice si inima ta va fi ranita si eventual sparta. Daca doresti sa o pastrezi intacta, nu trebuie sa o dai nimanui, nici macar unui animal. Poti sa o tii ocupata cu hobby-uri si tot felul de lucruri de lux, evita toate angajamentele. 
Poti sa o pui in siguranta intr-o cutie a egoismului. Dar in aceasta cutie, in siguranta, de nepatruns, fara aer, inima se va schimba. Nu va fi rupta dar ea va deveni de neatins, impenetrabila iremediabil. A iubi inseamna sa fii vulnerabil.” C. S. Lewis Vulnerabilitatea nu inseamna doar sa cunosti victoria sau infrangerea, ci sa intelegi ca ambele sunt necesare; inseamna sa te implici cu toata fiinta ta in ceea ce faci.

Osho spunea ca mai bine sa suferi din dragoste pentru ca aceasta suferinta este purificatoare decat sa suferi ca nu ai iubit vreodata. Iubirea este inaltatoare! Egoul in dragoste vrea sa eviti suferinta. Mintea este prea speriata ca sa ramana in durere. De fiecare data cand faci ceva ca sa eviti durerea cumva lansezi un mesaj in Univers ca asta sa atragi. Abandoneaza-te!
Evident nu as sfatui niciodata, pe nimeni sa isi ascunda inima, indiferent de consecinte. O inima care bate pentru ceva, cineva, o inima deschisa care iubeste este ce sustin si eu cred ca doar așa putem creste, putem evolua. Daca ti-e frica sa nu fii ranit, atunci nici nu poti iubi cu adevarat. Daca ti-e teama sa nu pierzi controlul, atunci nici nu poti simti cu adevarat bucuria, increderea, curajul.
La clasele mele de yoga punem accent pe deschiderea inimii pentru a primi si a darui cat mai multa iubire.
Tot aici ne vindecam ranile si constatam ca o inima ranita este o inima mai puternica.
Da, vulnerabilitatea poate aduce suferinta dar aduce si putere la pachet.
Daca simti ca acest mesaj este pentru tine, te astept cu drag la clasele mele de Yoga de la Studio, daca doresti sa lucram impreuna pe nevoile tale specifice te pot ghida in aceasta calatorie in cadrul sedintelor private. 

 

Ah, si iti recomand o minunata carte: Curajul de a fi vulnerabil – Brene Brown 

 

Namaste!

 

MUA: Valentina Oprescu
Foto: Ruxandra Scripcariu – Visual Storytelling / Ruxandra Diana Scripcariu

Responses

  1. Albert Ai Conty Avatar

    Minunate randuri…

  2. ancasicartile Avatar

    Minunat! Iubirea ne face vulnerabile în cel mai frumos mod uneori.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.