Imbratisarea haosului emotional in adolescenta prin yoga si meditatie

Iubita adolescenta,

Ca si tine am trecut pe acolo, in aceasta infloritoare dar si nebuloasa perioada de transfomare in femeie. Am multe amintiri frumoase de atunci dar am si multe rani, frici, neincrederi pe care le-am carat multa vreme in spate si mi-ar fi placut sa fie cineva constient in spatele meu care sa -mi spuna “este oki si va fi extraordinar! Ai incredere in tine! Esti frumoasa si curajoasa si vei face o schimbare majora in lume!”. Si ca este oki sa fii si trista, si melancolica, si dezamagita si confuza atata timp cat primesti totul ca parte din evolutia ta.

Intr-un vis mi s-a spus ca pot ajuta adolescente in aceasta calatorie a descoperirii de Sine ajutandu-le sa capete increderea in Sine, sa infloreasca , asa ca iata-ma aici :), chiar cred ca te pot ajuta prin experienta mea de fosta adolescenta si de ghid in yoga, sa te centrezi si sa te accepti. Sa prinzi radacini dar si ramuri spre cer.


Perioada de adolescenta este extrem de importanta si definitorie pentru viata de adult, in alegerea partenerului, viata profesionala, spirituala si definirea ca OM asadar stabilirea unor piloni de alegere a gandurilor, gestionare a emotiilor si accesare a darurilor acestei varste sunt binevenite.

Beneficiile Yoga, Mindfulness-ul si Meditatia sunt demonstrate chiar si de oamenii de stiinta de la Harvard Medical School, astfel incat dupa 10 saptamani de practica grupul ales pentru cercetare a aratat rezultate incredibile in gestionarea stresului, cresterea concentrarii la scoala, reducerea anxietatilor si fricilor, cresterea increderii in sine si o stare de bine in general .
Yoga, meditatia, respiratia sunt metode  excelente pentru tineri, ce ii ajuta sa faca fata emotiilor ce ii coplesesc si schimbarilor prin care trec in aceasta perioada.

Yoga si exercitiile de respiratie au urmatoarele beneficii pentru adolescenti: 

• Reducerea stresului – Practica yoga include tehnici de respiratie ce ajuta la recapatarea energiei si eliminarea stresului.
• Reglarea greutatii – Stresul poate duce la o alimentatie necorespunzatoare ce are ca rezultat variatia greutatii corporale. Aceste schimbari pot avea loc si din cauza schimbarilor hormonale. Yoga previne aceste schimbari.
• Cresterea rezistentei – Multe posturi din yoga ajuta la construirea unui corp armonios si puternic.
• Imbunatatirea imaginii de sine – Adolescentii au de obicei o imagine se sine slaba, uneori chiar incerca sa se schimbe pentru a se putea integra. Yoga promoveaza constientizarea de sine si acceptarea.
• Imbunatatirea respiratiei –  Yoga ajuta adolescentii sa respire corect (respiratia abdominala) si sa se relaxeze.
• Imbunatatirea functionarii cognitive – Eliminand stresul, anxietatea si supararile, yoga duce la o memorie mai buna si performante, rezultate mai bune la teste, acuratete si viteza.
• Imbunatatirea posturii – Asanele ajuta la corectarea posturii ducand la un spate drept.
• Imbunatatirea concentrarii – Exercitiile de respiratie ajuta la concentrare si ii invata pe adolescenti cum sa stea mai mult timp concentrati asupra unei teme.

Daca simti ca acest mesaj este pentru tine, te astept cu drag la clasele de grup, la sedintele private ( unde pot aborda si tehnici speciale de EFT tapping adolescenti sau Theta Healing)  sau in retreaturile dedicate pentru adolescente.

Namaste! Imi pasa de tine si pot sa te invat si pe tine cum sa te indragosesti de tine!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.