“De la birou pe saltea, cu iubire ” de Daniela

yoga suntuncopac bucuresti

 

 

Draga copac,

Daniele este una dintre cele mai fidele studente  din grupa corporate pe care o tin marti pentru o companie maricica. Daniela a simtit sa impartaseasca cu tine cat de repede si major s-a schimbat in interior de cand s-a imprietenit cu salteaua de yoga.

“Sunt in cel mai bun loc pentru mine dintre toate cele posibile”, acesta este feeling-ul de cand fac yoga . Hei! Recunosc ca sunt genul de tipa mereu agitata,in cautarea unor raspunsuri pentru diverse intrebari existentiale, care face des incurcaturi pe care le “descurca miraculos” si care daca nu are motive de stres si le creeaza singura. Asa sunt eu!
La yoga am invatat sa ma observ, sa ma accept si am atras langa mine Omul prin prisma caruia am invatat sa ma iubesc in primul rand pe mine.
Iubirea este dupa parerea mea cel mai frumos dar pe care ni l-a dat Dumnezeu. Iubirea ne da intredere, curaj, putere, ne urca si ne coboara pe aripile ei si ne face sa traim intens. De cand ma stiu am iubit oamenii, culorile, muzica si teatrul, dar nu stiam cum sa ma iubesc pe mine.
Intentia mea de la primul curs de yoga a fost sa identific principalele probleme ale sufletului meu. Toate semnalele la urmatoarele clase de yoga, meditatia, exercitiile de pe salteluta, dar si discutiile incipiente cu Andreea m-au condus catre LECTIA IUBIRII.
Usor usor, cursul de yoga a devenit acel moment in care simt ca RESPIR CU TOTUL. Parca fiecare parte din mine respira si se bucura simultan de miracolul produs. Nu credeam ca pot face asta!
Stiam din auzite ca yoga te ajta sa iti imbunatatesti postura, ceea ce mi s-a intamplat si mie (cel putin prin disparitia durerilor enervante de spate), dar nu ma gandeam ca acest curs imi poate reactiva APETITUL PENTRU CITIT si SETEA DE FRUMOS.
Am reinceput sa citesc si partea cea mai tare este ca pun mana pe “carti cheie” pentru ceea ce simt in acest moment.
Imi place sa ma parfumez si sa port bijuterii cand stau in casa. Poate suna usor deplasat, dar ma relaxeaza maximum.
Exercitiile de respiratie oceanica imi sunt extrem de utile in trafic, cand incep sa simt o usoara nervozitate din cauza aglomeratiei. Asta se intampla mai ales dimineata, cand privirile oamenilor spun clar ca ar mai fi vrut sa stea in pat macar 30 de minute, nu ai cu cine sa faci schimb de zambete si nici sa vorbesti. Fiecare este in alt film. In acel moment, incep sa respir abdominal si ma relaxez instant dupa cateva respiratii.
Un alt detaliu este ca am inceput sa urmaresc posturile oamenilor din jurul meu si imediat ce imi constientizez propria postura, o corectez.
Observ, dar incerc sa nu judec. Mereu am incercat sa fiu un exemplu in jurul meu. Genul de copil cuminte, cu note mari, un fel de…tocilara clasei, mereu pe faza cand cineva avea nevoie de mine, buna iubita,colega de apartament si sincer, am obosit.
Oricat de mult am incercat sa fiu buna pentru altii, “altii” nu vedeau cat de buna sunt pentru ei.
De AZI ma multumesc sa fiu suficient de buna pentru mine. Declar deschisa poarta inimii mele tuturor celor care sunt dispusi sa ma accepte asa cum sunt, cu modul meu pueril, liber si sincer de a ma exprima. Cu pasiunile, poftele si apucaturile mele. Pe ceilalti, ii iubesc oricum,dar prefer sa nu ii iau cu mine in calatoria mea.
Momentan, am un rucsac destul de greu pe care il eliberez usor, usor de vechituri pentru a face loc unor suveniruri noi din destinatii mult mai frumoase.
Tocmai am pornit catre cea mai frumoasa destinatie a vietii mele cu oameni super faini, cu mancare buna, haine frumoase, muzica, carti, filme si multe altele de care vreau sa ma las surprinsa si ii MULTUMESC “Copacului ” ca ma insoteste pe mine si colegele mele in  in minunata calatorie. 🙂

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.