Sa ceri ajutorul, nu-i o rusine! Este o salvare!

Draga copac,

 

Sa-ti spun un secret. Desi am adus un echilibru cat de cat in viata mea si stiu ca cel mai bun vindecator si doctor sunt eu pentru sufletul meu,  si eu merg la diversi psihologi, terapeuti, alti profesori de yoga sau prieteni atunci cand simt ca am nevoie de ajutor. Acest simplu act de  vulnerabilitate, deschidere si recunoastere a problemei ma face  sa ma simt cel mai puternic dar si normal om din Univers.

Yoga a adus curajul in viata mea si uneori curaj inseamna sa accepti ca ai nevoie de ajutor.

Cu totii avem nevoie de ajutor la un moment dat, insa EGOUL nostru nu ne lasa sa il cerem. De rusine, de mandrie. Dar la ce bune acestea? Cineva spunea “vrei sa ai dreptate sau vrei sa fii fericit?”

Sa-ti  gasesti curajul si sa spui “ Am nevoie de ajutorul tau” este un mare pas in vindecarea ta. Arata-mi tu un om care nu s-a confruntat niciodata cu nevoia umana de ajutor sufletesc in ceva si ies in talpile goale in plina strada  🙂 !

Fie ca este o treaba care ti se pare neimportanta fie ca este o situatie de proportii majore, daca a reusit sa te descentreze inseamna ca s-ar putea sa fie sanatos sa intinzi o mana de ajutor. Deci cere ajutorul!

Stiu ca ai impresia ca treaba asta de face slab si neputincios dar de fapt de ajuta sa prinzi aripi si sa te eliberezi de capcana propriilor ganduri neputincioase.

Cateodata societatea, viata ne plesneste si asta doare. Stiu ca poate ti-e greu sa intelegi acum ca este spre binele tau, dar atunci cand doare si nu reusim sa ne lingem singuri ranile ba dimpotriva mai punem si sare pe ea cere ajutorul in vindecare.

Unii spun ca misiunea noastra pe pamant este sa supravietuim. Eu cred ca este sa ne vindecam  si sa ne imbratisam sufletelul asa ca profit de orice ocazie buna sau rea sa mai “mangai” ceva la mine, o rana care doare si are nevoie de vindecare.

Daca la un moment dat:

* vrei sa te eliberezi de niste relatii toxice care –ti ineaca sufletul si nu stii cum;

* vrei sa incetezi conversatiile, actiunile conflictuale, violente cu diverse persoane din viata ta;

* ai ajuns la un grad de stress si oboseala pe care nu le poti gestiona;

*gandurile tale sunt inamici agresivi;

* te blochezi in ceva si ti se pare ca nu poti merge mai departe;

* ai fost ranit /dezamagit in vreun fel la care nu ai gasit singura o solutie de vindecare;

* vrei sa te eliberezi de orice gand, convingere limitativa care nu te lasa sa evoluezi;

* diverse emoti de vibratie joasa frica, anxietate, vinovatie, jena se lipesc de tine ca niste lipitori si nu stii cum sa le faci fata singur;

* sau daca pur si simplu vrei sa “iesi din dulap” si sa te cunosti mai bine;

…..iti recomand cu mare iubire, orice forma de ajutor! Nu este o rusine sa ceri ajutorul, este o solutie mai rapida inspre vindecarea sufletului tau. Timpul este relativ dar nu- l avem de pierdut.

Fie ca este vorba de un parinte, un coleg, un ghid, un psiholog, terapeut, un prof de yoga, deschide-ti inima si impartaseste ce simti.

Daca am face asta cu totii, am trai intr-o lume complet vindecata.

Alege sa te vindeci! Si asta nu inseamna sa-ti pierzi increderea ca D-zeu este unicul vindecator, ci intelegerea ca el lucreaza deseori si prin alti “spiridusi” ajutatori:)

 

Namaste!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.