“Cine sunt si ce fac” de Svetlana

Draga copac,

am cunoscut-o pe Svetlana de curand, la recomandarea lui Alin, “maestrul” Centrului Shakti unde imi ingrijesc parul, unghiutele, corpul si mintea, alaturi de echipa lui  zen si minunata pe care o conduce cu mare iubire si daruire:” Trebuie sa o cunosti pe Svetlana, sa faci o sedinta de coaching cu ea! Este foarte tare!” . Am ramas foarte impresionata  vorbele frumoase care “au iesit” din Alin la adresa sotiei lui, asadar am fost nerabdatoare sa o cunosc, si sa ma cunosc pe mine prin ea.

Alin a avut dreptate. Svetalana este foarte tare! Si nu numai pentru ca este o femeie extraordinar de frumoasa si inteleapta, dar pentru ca pur si simplu … ESTE. Si stie ca ESTE.

In Yoga folosim “Namaste- lumina din mine vede si recunoaste lumina din  tine”, iar in timpul celor 2 ore alaturi de Svetlana chiar am reusit sa observ acea lumina, radioasa, centrata, puternica si simpla din ochii ei.  Si prin ochii ei am reusit sa-mi confirm lumina din mine. Si am realizat a 1000-a oara ca yoga este pe saltea dar si in afara ei.

Vorbim aceeasi limba, fiecare cu a ei “curgere” . Svetlana foloseste mult ideea “Cine esti?”, paradigma foarte utila si mie in practica Yoga. Concret, fiecare dintre noi, prin calea sa diferita, are misiunea de a re/descoperi/ aminti cine este si odata ce si-a gasit darurile ii poate ajuta si pe ceilalti inspre aceasta calatorie spre Sine.  Imi aduc aminte ceva funny si intelept de la Svetlana ” Daca esti la ghiseu la tren si vrei sa-ti iei un bilet  undeva, vanzatorul te intreaba nu numai unde vrei sa ajungi ci de asemenea si de unde pleci :).” Asa e si in viata, alergam spre viitor dar stim care este punctul de start?!  Tot acum imi vine in minte o vorba din sedinta cu ea, “daca un om crede ca nu are importanta/valoare printre ceilalti prin puterea si prezenta lui, sa ne gandim la un tantar ce poate face intr-o incapere cu oaspeti :)” .

Asadar fiecare dintre noi are aceasta sclipire in ochi, minte si in suflet si este dator fata de el insusi sa si-o descopere. Mai departe o las pe Svetlana sa va introduca un pic in lumea coachingului  ei :

“Se spune ca cel care face profesia potrivita, imbraca haina fericitului. Ma consider o persoana fericita pentru ca mi-am ascultat si apoi am si urmat glasul inimii pentru a ajunge la centru, la ceea ce reprezinta esenta fiintei mele, acea combinatie de trasaturi, calitati, caracteristici care ma fac absolut unica. In urma acestei calatorii, mi-am descoperit si accesat darurile iar ceea ce a urmat a reprezentat o consecinta absolut fireasca si anume sa impartasesc cu ceilalti din unicitatea universului meu, de a aduce in lume bucatica mea de puzzle care completeaza tabloul lumii, il face mai armonios, mai luminos si il intregeste.

 

Din 2009 am ales sa merg pe calea coaching-ului, dupa ce am incercat experiente care nu ma implineau decat in sfera rational-intelectuala cum a fost drumul stiintelor politice si al job-ului in sfera institutiilor europeene, drum care ma hranea mai degraba pe orizontala vietii dar care nu-mi  permitea zborul si inflorirea.

 

Un alt punct de cotitura a fost atunci cand la usa vietii mele a batut baietelul meu Matei. Toate studiile, formarile si examenele de pana atunci, luate impreuna, nu au putut egala cresterea si dezvoltarea accelerata care urmau sa se intampla. El este omul care aduce Adevarul, cel care imi reaminteste despre adevarata semnificatie a Bucuriei de Viata, el ma invata cum se pastreaza igiena psiho-emotionala si cat este de importanta aceasta pentru o viata echilibrata. Tot el mi-a reamintit de natura efemera a vietii si prin urmare, am capatat determinare si hotarare in tot ceea ce intreprind.

Image may contain: 3 people

 

Felul in care am imbracat eu haina coaching-ului pe structurile fiintei mele este unul unic si acesta consta in a insoti oamenii in calatoria spre centrul inimii lor pentru a-si descoperi unicitatea, darurile pentru ca mai apoi sa le poata impartasi cu cat mai multi, spre binele aestei lumi. Acest proces incepe prin a raspunde la intrebarea ‘cine sunt eu’, continua prin a determina sistemul propriu de valori, setul de convingeri, determinarea convingerilor limitative si a definitiilor din spatele unor cuvinte care nu ruleaza in favoarea noastra, pentru a ajunge mai apoi la subiectul relatiilor si interactiunea cu mediul.

 

Atunci cand stim cine suntem, ne cunoastem valoarea, creste stima de sine, stim ca tot ceea ce cautam poate fi gasit si accesat in noi insine, oricand si odata gasite acolo, nu mai sunt de imprumut  iar notiunea de competitie cu mediul exterior isi pierde valoarea.Képtalálat a következőre: „centrul shakti”

 

Totul este perfect interconectat si atunci orice schimbare intreprindem intr-o anumita sfera a fiintei noastre, va avea un impact asupra intregului si orice schimbare se produce in noi, aceasta va reconfigura mediul din jurul nostru. Prin urmare, orice schimbare ne dorim in viata noastra, fie ea pe plan personal, profesional sau social, trebuie sa incepem prin a aduce schimbarea in noi insine, celelalte vor reprezenta o consecinta fireasca.”

 

O poti cunoaste pe minunata  Svetlana Bradescu-Simion la Centrul Shakti  pe care il conduce alaturi de sotul sau, cu atata pricepere si pasiune.

Namaste!

 

MEET THE TREE AND TELL YOUR STORY

Daca simti ca ai si tu o poveste care ar putea inspira livada de copaci, o declaratie de dragoste, o lectie despre iertare, pasiuni, viata si iubire, te rog scrie-mi in privat, si impreuna vom creiona o vorba calda pentru comunitatea de aici. Sunt convinsa ca multi au nevoie sa auda experientele tale care definesc iubirea. Nu trebuie sa fii vreun geniu in ale scrisului, eu sunt aici sa te ghidez si sa-ti armonizez cuvintele, povestea. Mi-ar placea mult de tot sa te cunosc!

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.