Lectii de pe saltea de la copace

Draga copacel,

Sunt la scoala in fiecare zi si imi place. Este scoala iubirii si a intelepciunii. Faptul ca am ales sa nu ma opresc la practica fizica yoga si sa o combin cu tehnici de dezvoltare personala si creativitate ma ajuta atat de mult sa evoluez in fiecare zi prin ascultare, cunoscand atatea povesti si lectii ale femeilor  care-mi pasesc pragul. Fiecare zambet sau lacrima este o fila de carte sa mai invat cate ceva despre acest nestemat ce poarta numele de OM. Femeie.

Iata cateva lectii pe care le-am invatat de la copacitele de la studio si din tabere:

*Toate suntem la fel si toate suntem interconectate; toate in cautare de iubire si de noi insene; In chiloti sau la taioare “batzoase” toate suntem  “lumina din mine care vede lumina din tine”;

*Suntem creatoarele dar si creatia. Asa cum suntem distrugatoarele dar si distrugerea creatiei. Depinde de care parte a balantei alegem sa ne situam.

*Conversatiile cu D-zeul interior  apar in linistea cu noi insene, in vocea inimii atunci cand ne permitem sa ne oferim cel mai pretios cadou: timpul si pe noi insene;

*Cele mai bune decizii se iau cu mana pe inima, nu cu “creionul in cap”.

*Spiritualitatii si feminitatii sacre ii sta bine si in tocuri cui, si cu ruj rosu sau in bikini dar  si cu val pe cap. Fiecare este libera sa imbratiseze autenticitatea sa si sa se regaseasca pe ea insasi prin mijloacele proprii.

*Vrem sa traim orgasmul vesnic prin relatia perfecta cu un barbat? Pai atunci sa invatam sa ne hranim aceasta relatie cu noi insene. Sa invatam sa ne ducem propriul gunoi inainte de a-l prelua sau a-l pasa de la/la ceilalti.

*Fericirea nu sta in “poseta sau perechea de pantofi scumpi”, in vacante, bani, relatii, oportunitati ci sta in felul in care te raportezi la aceste foloase, la felurile in care iti hranesti sanatos gandurile si emotiile in fiecare zi.

* Permite-ti sa ai gandirea unei incepatoare in tot ceea ce faci, asta iti ofera sansa sa inveti lucruri noi in fiecare zi si sa nu te plictisesti sa inveti. Sa ramai curioasa si cu pofta de viata;

* Cateodata stai cu bratele intinse asteptand ca o perfecta carare sa se arate. Dar aceasta carare nu apare si ramanem cu buza umflata. Asta pentru ca drumurile noastre sunt facute pentru a “fi plimbate” nu “stationate”;

* Orice decizie am lua, orice schimbare am face sa ramanem conectate cu motivatia din spatele schimbarii si sa ne luam responsabilitatea asupra ceea ce alegem sa facem.

*Crestem sustinandu-ne intre noi, ridicandu-ne unii pe altii nu dandu-ne cu parul in cap indiferent de actiunile noastre;

*Habar nu ai ce poate sa ti aduca ziua de maine, asa ca nu mai pierde timpul crosetand la ea, si simte aici si acum, locul si momentul magic  unde se intampla realitatea.

* D-zeu nu iti da niciodata mai mult decat poti duce. Fiecare lectie vine atunci cand suntem pregatite intr-un fel sau altul.

* Ca sa intelegem iubirea uneori trebuie sa trecem si prin tristete, dezamagire, regret si esecuri pentru ca astfel gustul ei va fi mai dulce. Raul este tot parte din bine.

*Cand ne ingrijoreaza gandurile, sa fim intelepte si sa nu transformam gandurile in realitate. Cum? Realizand ca sunt doar ganduri si noi nu suntem gandurile noastre.

*O problema ( divort, adulter, copii etc)  nu este o problema in sine.Problema este felul in care gandim si supra analizam ceea ce consideram problema, incarcand-o cu o energie greoaie.La  atitudinea si reactia asupra problemei trebuie sa lucram.

*Multe dintre noi ne consideram nefericite pentru ca pur si simplu ne este imposibil sa luam momentul asta de aici si acum asa cum este.

* Una din cele mai mari revelatii este momentul acela cand reusesti sa te abandonezi si renunti la lucrurile care nu mai pot fi schimbate. Cand nu mai poti schimba situatia, esti fortata sa te schimbi pe tine. Si atunci se schimba totul.

* Nu are rost sa ne comparam intre noi. Este o pierdere de timp care ne usuca gradina proprie.

* Rabdarea…. Sa invatam sa avem rabdare…

* Cand oamenii sunt rai cu noi, invatam sa fim blande, pentru ca si ei au suferintele lor. Sa stam centrate si astfel nu-i mai imputernicim in aceasta valoare falsa.

* Intr-o societate masculina sa reinvatam sa fim femei: mai blande, mai bune si mai iubitoare. Si sa purtam mai putin pantaloni si mai multe fuste si rochii cu  iesire la sursa 🙂

* Viata nu iti da circumstantele si oamenii pe care ii/le vrei pentru ca ea considera ca mai bine ti-I da pe aia de care ai nevoie.

* Totul se misca si se transforma. Oricat am incerca noi sa oprim timpul in loc cu “acid hyaluronic”, statornicia este o iluzie care ne invata sa avem controlul la tot. Da drumul la control si totul va curge.

* Stii unde vrei sa ajungi si ce vrei sa obtii, dar stii de unde pleci? Stii cine esti acum, ce vrei, care sunt darurile tale?

* Sa zambim si atunci cand lucrurile nu sunt roz. Zambetul este si un semn de putere si speranta. Si poate ni se va zambi inapoi. De la viata.

*Indiferent de cat de neimportanta te simti, gandeste-te la un tantar. Cate amintiri poate lasa un singur tantar intr-o incapere cu oameni . Esti suficienta asa cum esti.

*Vrem ca barbatii sa fie altfel? Pai sa ne crestem copiii altfel zic, astfel incat noua generatie relationala sa fie mai sanatoasa emotional si mental. In pantecul nostru sta schimbarea si viitorul.

*Suntem frumoase, puternice, vii, magice si suntem atat de faine cand ne permitem sa ne vedem asa in oglinda vietii.

M-ar bucura sa completezi si tu lista noastra, iar daca te-ar bucura sa ni te alaturi la clase punem covor rosu pentru sufletelul tau plin de iubire. Sau te asteptam la poza in bikini in Bali :).

namaste!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.