Intr-o societate masculina, reinvatam sa fim femei

Draga copac,

acest post este despre asumare. Asumarea corpului si feminitatii noastre. Despre sustinere feminina.

Stii, eu alaturi de tine, prin fiecare meditatie, practica yoga, terapie, ma vindec. Pentru ca si eu am suferit, si eu am plans, si eu am fost indepartata de mine.

In adolescenta imi uram corpul. Eram obsedata pentru ca aveam impresia ca’s pitica, cracanata si mi se vad gingiile. Atat de obsedata, incat nu purtam fuste, iar pe sub pantaloni uneori imi lipeam cu scoci vata medicinala si fase care sa-mi faca picioarele mai drepte! In relatia cu primul meu iubit care a durat niste ani, nu am avut curajul niciodata sa -mi las vazut trupul dezgolit ( desi, acum cred ca era frumos ca o floare de lotus ;)) , imi era jena pentru ca increderea in feminitatea mea era fix “0”.

Am invatat sa fiu femeie, de curand, de cand m-am descoperit, m-am cautat si m-am gasit.

Relatia cu corpul meu a inceput in ultimii ani de cand m-am reintors la latura mea spirituala.Desi vorbesc multe despre spiritualitate( deseori sunt constienta cat de plictisitoare sunt ) ,  inainte de toate, realizez ca in aceasta viata ne-am nascut in corpuri umane, iar daca ne-am nascut in corpuri de femei, pai sa ni-l iubim si sa-l pretuim zic!Si sa-l descoperim sau redescoperim indiferent de varsta noastra.
Inainte imi cautam feminitatea doar in tocuri inalte si in dresuri plasa, acum, desi inca imi place sa apelez la aceste accesorii, invat alaturi de tine  sa-mi asum corpul si feminitatea pentru ca am pierdut prea mult timp fara sa ma bucur de acest  dar. 

Corpul nostru este prietenul nostru cel mai bun si este atat de frumos fiecare in formele, diferentele, si imperfectunile lui! Cum sa avem asteptarea ca iubitii nostri sa ne iubeasca si sa ne venereze corpul daca noi nu pretuim aceasta relatie cu noi insene?

Nu ne-am nascut sa ne fie rusine de corpul nostru, sa ne ascundem frumusetea lui si pasiunea fiecarei celule.

Feminitatea nu este Playboy. Feminitatea este sacra.

Este creativitate si creatie.Si este asumare si intelepciune.

Atunci cand relatia noastra cu trupul nostru este ruginita, cand nu exista forma de acceptare si intelegere, nu putem spera la o relatie spirituala. Pentru ca spiritul asta isi are cuib in templul asta numai corp, care in aceasta lume a ales sa prinda viata prin carne si oase si ochi.  Atunci cand o femeie nu are aceasta legatura divina cu ea insasi, va fi foarte tentata sa refuleze aceste  goluri in exterior, reprimand durerile, lipsurile, golurile ei in alte femei sau in relatiile cu barbatii. Traim intr- o societate maraton bazata pe frica si competitie, control si manipulare,  unde femeile nu se sustin, ba dimpotriva se invidiaza, se barfesc, se judeca si uneori “calca pe cadavre” ca sa obtina ceea ce isi doresc.Este o perioada in viata mea cand simt ca pot lucra mai mult cu femeile, sa le ajut sa se intoarca la partea blanda din ele, capabila sa cucereasca lumea, pentru ca nimeni nu a fost alaturi de mine cand eu am trecut prin perioada asta de conflict si este atat de multa nevoie de intelegere si sustinere. Sunt atat de fericita cand reusesc sa scot la suprafata acea resursa sclipitoare ce sta in palmele, pantecul, vocea fiecareia dintre noi!  Suntem binecuvantate sa ne nastem femei in viata asta, sa facem un pic lumea din noi si din exteriorul nostru mai blanda.
Sa gasesti forta interioara si iubirea sa vezi in ochii fiecarei femei, tristetile si bucuriile tale te face sa te intelegi ca nu are rost sa ne barfim, judecam, sa ne facem rau una alteia, pentru ca absolut toate emotiile si gandurile noastre se intorc ca un bumerang tot la noi.
Iubite copacite, nu trebuie sa fim rele intre noi ca sa ne castigam fericirea!

Sa ne sustinem, sa ne ajutam, sa ramanem blande si intelepte si atunci oameni, barbati, oportunitati grozave vor veni spre noi, pe masura intentiilor noastre.

Sa ramanem impreuna, ca sa construim astfel o generatie mult mai buna pentru copiii nostri. Pentru ca poate ai uitat, dar fiecare dintre noi isi reediteaza in viata de adult copilaria si adolescenta, adica toate alegerile partenerilor nostri vin sa vindece rani din trecut.

Copiii nostri merita mai mult. Pentru ca noi suntem generatia care face schimbarea. Noi suntem generatia constienta.

De mine si de tine depinde….

 

 

 

 

Responses

  1. sorafratilorkaramazov Avatar

    Marturisesc c-am apasat pe “urmarire” numai pentru numele blogului si abia apoi am citit cateva aricole. Imi place de tine!

  2. suntuncopac Avatar

    namaste copacel 🙂

  3.  Avatar

    Imi place mult ce scrii 🙂

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.