Cand spun strainilor pe strada “te iubesc” ce primesc….?

water girl

Draga copac,

vreau sa impartasesc cu tine experienta mea de azi. Toata saptamana lucram la studio pentru relatiile noastre de iubire, cu noi insine si cu ceilalti. Eu cred foarte mult in semne si in coincidente, iar saptamana trecuta dupa o meditatie a compasiunii am primit un mesaj de la intuitia mea care -mi spunea ca atunci cand ies in strada, sa-mi ridic privirea din telefon si sa ma uit in ochii oamenilor, observandu-le postura, trairile, mersul si sa le spun cu vocea inimii “Te iubesc!”.

Si asa am facut, de cateva zile , cand ies in strada, incerc sa fiu cat se poate de prezenta si “sa iubesc” cat mai multa lume, fara sa ma intereseze daca este barbat sau femeie, tanar sau batran, sarac sau bogat, inalt sau slab, scund sau inalt, trist sau fericit. Sa iubesc fiind constienta ca prima care castiga in urma acestui exercitiu sunt eu. Si asa a fost. Mi-am schimbat starea incredibil zilele acestea, parca am descoperit un izvor nesfarsit in mine de Sine.

Poti sa -mi spui nebuna, poti sa-mi spui visatoare si credula. Poti sa-mi spui cum vrei eu stiu doar un singur lucru despre mine: “plina de viata” si atat de bine eeeee 🙂

Si am mai facut ceva interesant si cat se poate de ciudat. Mi-am propus ca o data pe saptamana sa ies singura la o intalnire cu mine la cafenele, restaurante si sa studiez figurile oamenilor, trairile, sa-mi ascult trairile  in relatie cu ei.

Azi a fost zi superba. Am fost la Paul cu un teanc de carti de spiritualitate pe masa, nestiind pe care sa o rasfoiesc si spunand “te iubesc” ca o morisca stricata non stop tuturor clientilor din cafenea ( in minte, chill! 🙂 In dreapta mea nimic neintamplator, un grup de 3 femei vorbeau despre menirea in viata, despre cat de departe esti atunci cand nu esti in casa sufletului, despre iubirea de sine, despre creativitate, despre femeie. Ce m-as fi bagat din prima in discutie, dar am zis sa mai astept sa nu par maxim de dubioasa. Una dintre ele dorea o schimbare in stilul de viata si nu stia de unde sa o apuce. Totusi, am auzit-o spunand ceva de genul” eu nu vreau sa fiu vanzatoare la librarie, cred ca pot mult mai mult, mi-as irosi viata asa” si ma gandeam la mine, cat de asemanatoare erau gandurile mele acum ceva timp” eu nu vreau sa fiu ceva neimportant, pot mai mult”…. cat de aiurea, cat de puieril. Vanzatoarea aia de la librarie poate traieste menirea vietii ei, poate este atat de inspirata si plina de viata incat tzopaie cand vine la serviciu, poate are o arhiva de idei interesante pe masura cartilor citite, poate a inspirat sute de oameni prin prisma cartilor citite. Poate asta este scopul ei in viata si este important.

Dar da, cat de des ne lasam condusi de Ego, egoul care -si da cu parerea si are asteptari de la noi sa fim x, sa fim y, sa fim importanti. Ei, si cum ma manca limba, tocmai scosesem niste invitatii la studio sa le dau, la masa mea o doamna in varsta ma intreaba daca se poate aseza la masa mea sa stam la povesti. In mintea mea “la naiba, tocmai voiam sa intru in discutia asta interesanta” asa ca primul meu gand meschin a fost sa -mi iau talpasitza, pana la urma cine era aceasta doamna ciudata ( ca mine ) care voia sa se aseze cu mine la masa? Pai fix oglinda mea, fix ceea ce eu imi propusesem sa fac in ziua respectiva am atras. Ei, si am lasat egoul de-o parte si m-am intors in ce simte inima si inima voia sa cunoasca aceasta doamna. Am stat aproape 30 de minute cu Dna Parascheva, in varsta de 76 de ani, fosta psiholog actual terapeut prin metode alternative. Mi-a recomandat cateva exercitii taoiste,o meditatie a teatrului interior, mi-a spus cum s-a vindecat singura de cancer de 2 ori calmandu-si mintea bolnava si mi-a dat nr de tel fix sa o mai sun cand ies :). Asa o sa fac pentru ca a fost fascinant!

Doamna a plecat, eu mi-am facut curaj si m-am dus la cele 3 doamne spunandu-le cum eu mi-am schimbat viata in momentul in care mi-am ascultat intuitia si ca se poate la orice varsta.Am trait o bucurie a “uniunii” super tare. Nimic nu e intamplator.

Ma gandeam cate lucruri pierdem cand stam cu ochii in telefon, in ganduri fara rost  si ce lume extraordinara este pe langa noi.

Si cand credeam ca experienta “te iubesc” s-a terminat, in stanga mea observ un cuplu de pusti la vreo 15 ani. Aveau o intalnire romantica superba. El ii recita ei niste citate spirituale .

Printre care: “Nu exista lucru pe care D-zeu sa nu-l asculte atunci cand esti in tacere

hmmm, cam tare!

Responses

  1. danielastancu Avatar

    Foarte fain! Multumesc pentru idee. O pun in practica 😊

  2.  Avatar

    Foarte frumos!

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.