“Acasa e Viata”, de Ciresul din Livada

 

Draga copac,

 

astazi vreau sa ti-l prezint pe Cires, adica pe Alexandra.

Pe Cires pur si simplu il iubesc. Miroase asa de frumos, cuvintele si inima ei miros a flori de Cires, pentru ca este vesela, este buna, este calda, este un copil mare istet si recunoscator.

Pe Cires l-am cunoscut prima oara la un eveniment  pentru mamici. Statea in primul rand  si chiar ma intrebam: oare pustoiaca slabuta chiar are bebe? Ei, nu avea dar venise draga de ea special sa ma auda pe mine, si de atunci a intrat in inima mea pe veci.

De atunci m-a mai insotit in doua tabere in talpile goale, unde si-a deschis inima alaturi de alti copaci minunati.

Ciresul impartaseste ca si mine binecuvantarea si importanta familiei.

Spune-ne  Ciresule:

“Draga copac,

“Nu stiu cum sunt altii, dar eu, cand ma gandesc la locul nasterii mele, la casa parinteasca…[]la alte jocuri şi jucării pline de hazul şi farmecul copilăresc, parcă-mi saltă şi acum inima de bucurie”.(I. Creanga)

Intr-o noapte de septembrie,  sub cea mai norocoasa stea a luat fiinta cea care avea sa fie cea mai iubita fetita. O printesa cu chip angelic si voce de soprana, o noua protagonista a unei povesti de basm presarata cu momente in care binele invinge pe un taram unde totul e posibil.
Pentru micuta noastra printesa, acel taram e acasa.

Acasa e locul in care ea se simte mereu tanara, e imbratisarea calduroasa si iubitoare a mamei, e sfatul pragmatic si gandul duios al tatalui, e adierea vantului care alunga toate temerile, e momentul in care recunostinta e totul, e speranta ca iubirea va dainui in inima pentru totdeauna; Acasa e Viata.

Copacule, nu iti imagina ca parcursul printesei a fost unul lin. Nu de putine ori chipul micutei noastre a fost si el scaldat de lacrimi de durere, trupul invadat de boli, sau mintea de ganduri si temeri.  Refugiul l-a gasit in iubire, acest izvor nesecat de energie dadatoare de speranta si viata; l-a gasit in sursa principala de energie, parintii.

Dragostea, pretuirea si bucuria de a le fi alaturi sunt tot ce pot sa le daruiesc din adancul inimii mele de printesa iubitoare.

Bucura-te de darul de a fi! Acum, aici, cu dragoste in suflet alaturi de cei pe care ii iubesti.

Cu drag si dragoste,

Printesa iubitoare.”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.