Un team building altfel pentru SUPER GIRLS din banci si asigurari

 

Draga copac,

De curand am fost invitata sa ma implic in organizarea unui team building altfel pentru top -performeri din banca si asigurari,  ai unei cunoscute banci din tara (care a preferat sa-si pastreze anonimatul).

Intrucat publicul era majoritar feminin, s-a dorit un “touch” mai sensibil care sa le scoata pe doamne din sfera de lucru de zi cu zi, si sa le uneasca sub emblema unor activitati de grup de constientizare, prezenta si emotie. Jos palaria pentru viziunea acestei corporatii :D.

Era ceva ce am simtit ca pot sa ofer din toata inima, dar recunosc ca organizatorul principal  a dat dovada de mare curaj sa sparga gheata team buildingurilor clasice cu gratar si petrecere pana dimineata si sa se asocieze cu copacul “cucuuu” in talpile goale :D.

Deja am organizat 5 editii de tabere in talpile goale pentru cititorii mei si deja imi facusem o idee asupra ce aveau nevoie oamenii sa auda, sa simta, sa cunoasca, insa acesti copaci au venit ei la mine, ma cunosteau, imi citisera articolele, oarecum stiau la ce sa se astepte… insa sa vin in mijlocul unei corporatii care nu are acces la astfel de trairi si informatii in viata de zi cu zi, recunosc ca a fost o mare provocare. Acesta a fost si motivul pentru care nu am abordat eu pana acum segmentul corporate in organizarea taberelor de relaxare pentru angajati pentru ca inca nu eram convisa ca nu o sa ma trimita la spitalul de nebuni cu copacii mei cu tot :D.

Dar iata ca am avut o prima incercare  si a fost minunat. Intrucat si eu am un background economic, si eu am terminat facultatea si masterul de finante banci si stiu cata responsabilitate si sacrificiu presupune acest job, m-am pus in “talpile”lor si m-am gandit ce ar avea nevoie sa auda altfel, sa experimenteze, pentru a se intoarce a doua zi la serviciu cu acel “aha” “sunt minunat/a, am toate instrumentele sa obtin totul si sa rezolv orice situatie in viata de zi cu zi”.

Tabara bankerilor a avut loc la Sinaia Hotel International. M-am urcat in tren  cu cateva saltele in spinare si am plecat cu cele mai bune intentii sa schimb niste perspective, sa aduc un pic de motivatie si inspiratie.

Cand am coborat din tren nu era niciun taxi in parcare, insa am fost atat de placut impresionata ca o familie radioasa cu un copil mic s-a oferit sa ma duca la destinatie cu toata inima. Mi-am dovedit inca o data ca gandurile pozitive atrag alte ganduri pozitive si tot asa. Vreau sa va zic ca nu am avut nicio secunda gandul sa refuz, si am primit cu toata inima “oferta”. Uneori in viata trebuie sa  invatam sa primim fara sa ne gandim ca celalalt asteapta si ceva in schimb.

Seara cand am ajuns m-am prezentat cu gura pana la urechi fetelor si le-am simtit atat de calde incat eram convinsa ca se va lega un moment foarte frumos impreuna la clasa de yoga si activitati.  Insa ele seara aveau sa petreaca, chiar ma intrebam daca din 33 de persoane or veni macar 5-10 la yoga? :))

Au venit 25, uimitor! Le-am tinut o frumoasa clasa de yoga in care ne-am setat drept intentie puterea cuvantului in viata noastra care poate schimba sau distruge o viata. “Ai grija de gandurile tale. Ele devin curand cuvinte.Ai grija de cuvintele tale. Ele devin actiuni. Ai grija la actiunile tale. Ele devin obiceiuri. Ai grija la obiceiurile tale. Ele iti definesc caracterul. Ai grija la caracterul tau. Devine destinul tau” Lao Tzu. M-am gandit ca multe dintre ele folosesc cuvantul in jobul de zi cu zi si este parte foarte importanta in decizia de vanzare si interactiune cu clientul. O intentie, un gand bun, o energie buna aflata in spatele unui cuvant poate avea o putere foarte mare in reusita sau nereusita unei intalniri, a unei conversatii telefonice sau pe mail, etc. Mintea umana este ca un sol fertil in care sunt plantate continuu seminte.Semintele sunt pareri, idei si concepte. Plantezi o samanta, un gand, si acesta rodeste. Cuvantul este ca o samanta, iar mintea umana este atat de fertila.

La sfarsitul clasei, poate nu se asteptau sa le sting lumina si sa aduc un pic de prezenta si recunostinta in corpul lor, multumind pe rand fiecarui organ din corpul nostru pentru ca este sanatos si ne ajuta sa ne desfasuram in armonie activitatile din viata de zi cu zi. Nu in ultimul rand am adus recunostinta inimii noastre, cel mai mare centru energetic din corpul nostru, un izvor de emotie si empatie cu oamenii cu care interactionam in fiecare zi.

Mai departe, mi-am axat “momentul”  in jurul  intoarcerii in prezent,a constientizarii emotiilor noastre, de care prinsi in valtoarea asta de zi cu zi, mai uitam. Emotiile noastre suntem noi. Emotiile noastre ne fac atat de autentici si umani.

Apoi  ne-am jucat joculete amuzante, am dansat, ne-am balbait,  am ras. Mi-am dorit sa creez un pic de conexiune mai “altfel” intre doamnele prezente, dincolo de ceea ce imparatasesc  la serviciu. Apoi am inaintat cu ceva mai profund, am incercat impreuna sa descoperim raspunsuri la intrebarea “CINE SUNT?”  Am vrut sa le arat ca ne evaluam in functie de jobul pe care il avem, in functie de greutate, inaltime, hainele pe care le purtam,  banii pe care ii avem, statutul social, si uitam cine suntem cu adevarat. SI ESTE ATAT DE IMPORTANT.In momentul in care constientizam aceasta intrebare aducem mult mai multa armonie in viata noastra.

Societatea isi da cu parerea inca de la nastere in identificarea noastra ca fiinte, a ceea ce suntem. Nu este de mirare ca la un moment dat, nu mai stim cine suntem si nu mai stim sa ne traim propria viata ci o traim pe a altora. Suntem ceea ce altii vor sa vada.Suntem ceea ce altora le este pe plac. Suntem ceea ce pe altii ii face fericiti.  Credem ca viata noastra trebuie sa indeplineasca asteptarile celorlalti.

Adevarata noastra fiinta este inca un copil care nu a crescut niciodata. Uneori, acest copil iese la suprafata, atunci cand ne distram sau ne jucam, cand suntem fericiti, cand pictam sau cand scriem poezii, ori cand cantam la pian, sau ne manifestam cu adevarat fiinta interioara. Aceastea sunt cele mai fericite momente ale vietii noastre – in care realitatea iese la suprafata, cand nu ne mai pasa de trecut si nu ne facem griji in legatura cu viitorul. Atunci suntem exact ca un copil. Aceasta este starea noastra naturala. Dar ce anume o face sa dispara?
Poate ar trebui sa insistam sa ramanem ceea ce suntem. Poate nu ar mai trebui sa cerem permisiunea sa ne traim viata noastra si  nu versiunile celorlalti asupra vietii noastre.Ai nevoie de curaj sa cresti intelept si sa devii la un moment dat ceea ce esti.

Am incheiat cu un moment foarte frumos in care ne-am privit in ochi fiecare si am legat o emotie care va dura toata viata.

Imi aduc aminte ca seful lor m-a pus sa aduc boxa la un moment dat sa le dedice o melodie “ SUPER GIRL”.  Cam acesta este si feelingul pe care l-am simtit eu in legatura cu aceste fiinte minunate pe care le-am cunoscut, sunt SUPER GIRLS , pline de emotii curate si sincere gata sa cucereasca lumea.

Va multumesc din inima ca m-ati lasat sa va aduc un pic din experienta mea de copac si m-as bucura sa dati mai departe ceea ce ati primit de la mine in acele cateva ore pe care le-am petrecut impreuna.

Si cine stie ………poate astfel lumea aceasta va deveni mai buna si angajatorii & angajatii &clientii un pic mai prezenti, mai relaxati si mai buni.

PS: Daca lucrati intr-o companie, si simtiti ca prezenta mea ar putea aduce un plus de valoare in team buildingurile voastre eu as fi tare fericita sa concep ceva personalizat, vesel  si inimos pentru voi. Ceva in talpile goale, cu multa emotie, privit in ochi si zambete largi.

 

 

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.