Atunci cand nu poti sa mergi mai departe

livada cu rochii

 

photo: suntuncopac

rochita: Livada cu rochii

 

Draga copac,

uneori ramanem blocati intr-o situatie si nu putem merge mai departe: nu putem depasi o despartire, o dezamagire din partea unui prieten, o concediere, o invinuire, un esec de orice fel.

Sa nu poti sa mergi mai departe este unul dintre cele mai grave lucruri pe care ai putea sa ti le faci. Mai ales daca este vorba de cineva cu care tu deja te imaginai in viitor, intr-un fel sau in altul.

Din punctul meu de vedere cred ca primul lucru pe care ai putea sa -l faci este sa te asiguri ca ai facut tot ce ti-ar putea sta in putinta sa inchizi capitolul acesta din viata ta: sa spui tot ce aveai de spus, sa-ti deschizi inima, sa spui ce te-a deranjat si ce te-a facut sa suferi, sa spui ce simti, sa strigi in gura mare te iubesc sau imi pare rau. Sa plangi daca simti sa plangi. Sa iti permiti sa fii trist daca simti sa fii trist. Sa urli daca simti sa urli.

Sa iti iei un pic de timp liber pe care sa-l petreci doar cu tine, in care sa iti pui gandurile in ordine,  si sa iti faci un plan cu lucrurile pe care ai putea sa ti le dedici doar tie: citit, calatorit, iesit in oras cu prietenii, petrecut timp in natura, in  familie, sport, etc

Sa fii bun cu tine, sa te intelegi ca esti ok asa cum esti,  sa gasesti puterea sa te ierti, pentru a putea sa ierti mai departe pe ceilalti, pentru ca iertarea ne ajuta sa mergem mai departe, nefiind despre ceilalti ci despre noi. Iertam ca sa  ne dam pace.

Sa intelegi ca noi oamenii vedem realitatile total diferit, si pana la urma modul in care reactioneaza celalalt este doar o chestiune care il priveste doar pe el, nu pe tine. Pe tine ar trebui sa te intereseze doar  de perspectiva si intelegerea ta.

Sa te iubesti. Nu este adevar mai mare ca acela ca nu putem primi cu adevarat iubirea si lucrurile noi in viata noastra, pana cand nu invatam ca iubirea trebuie sa inceapa cu noi, si astfel vom atrage deschiderea  celorlalti intr-un mod natural.

Sa te inconjori de oameni buni, oameni de la care ai ce invata, care te apreciaza, care te ridica, care vad doar partile bune din tine.

Sa lasi timpul sa vindece ranile. Sa nu te mai compari cu ceilalti. Sa nu te mai judeci.

Si uite asa, intr-o zi te vei trezi si ii vei uita pe cei care te-au ranit.

Gata, e timpul sa nu te mai plangi si sa -ti vezi de viata ta, ca nimeni nu stie mai bine sa ti-o conduca decat tu. 😀

Drum bun copacule, te asteapta lucruri minunate! Uneori, cele mai frumoase inceputuri, poarta numele de cele mai dureroase sfarsituri.

Responses

  1. Omul cu ochelari Avatar

    Iti dau dreptate! A ramane blocat intr-un moment e cel mai rau lucru pe care-l poti face! Practic iti limitezi singur orizontul cunoasterii, te refugiezi in carapacea ta si nu mai poti cunoaste oameni noi; nu mai poti face lucrurile care-ti plac.

  2. Anya Avatar

    Să nu rămâi blocat în trecut, mare adevăr și-o lecție de viață!
    Eu credeam că m-am vindecat, am iertat de multă vreme, și totuși după patru ani, într-un moment în care sunt singură, eu cu mine, iar m-a apucat. Nu știu de unde vine și nici nu vreau să caut prea mult să înțelege, eu încerc să blochez aceste gânduri și să mă gândesc doar la viitor. Uneori cred că este bine să scriem o scrisoare de adio și de iertare, să scriem despre tot ce i-am fi spus și nu am reușit din varii motive.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog at WordPress.com.